Step into Brooklyn’s Start-Up Paradise

Categories Brooklyn

b-new-york-brooklyn-navy-yard

Hoe beland je met je Amsterdamse neus in de Nieuw Amsterdamse start-up scene?

Follow me!

Ik sta op een rooftop midden in Brooklyn. Het pand is onderdeel van de Brooklyn Navy Yard: het NDSM-werf in het kwadraat. Industrieterrein aan de Hudson river, uitzicht op Manhattan. De start-up hubs en urban innovation projecten knallen uit het asfalt. Vestigen zich in de oude fabrieken en pakhuizen.

b-new-york-rooftop-navy-yard

Om me heen staan de start-up bazen van de stad. Over een paar minuten wordt er een nieuwe start-up magnaat gelaunched. En niet zomaar éen, maar een met Amsterdamse roots: B. New York, de scale-up van B. Amsterdam. De grootste entrepeneurship hub van Damsco – waar zich sinds een aantal jaren jonge bedrijven vestigen – goes U.S.! Hoezo? Om het voor jonge Nederlandse en Europese ventures makkelijker te maken zich in Murica vestigen. Raised in Brooklyn Born in Amsterdam is de leus.

Still following?

Ik ben erbij om de volgende reden. Vanuit Brooklyn Law School neem ik deel aan een clinic: een mini law firm gerund door studenten. De clinic heet de Brooklyn Law Incubater & Policy (BLIP). Het is het Amerikaanse broertje van Clinic Law Incubator, de soortgelijke Amsterdamse clinic waar ik vorig jaar voorzitter was. Concept is hetzelfde, alleen dan super Amerikaans: “We provide free legal advice to start-ups & small ventures!”. Hell yeah. Ik slurp ervaring op. Krijg de ene na de andere introductie in de newyorkse start-up scene. Word een specialist in Entrepreneurship Law. Kan gewoon!

De BLIP clinic is de legal advisor van B. New York. Ik run het team en werk samen met het Nederlandse Consulaat, waar een andere New Yorkse Amsterdammer stage loopt: Sanne Duikersloot. Check haar blog. The next NYC IT-girl!

b-new-york-bar-en-san-consulaat

De launch wordt ingezet door de Deputy Major van New York (Alicia Glen) en de Wethouder van Kunst en Cultuur in Amsterdam (Kajsa Ollongren). Twee powerhouses. On top of the bill in de twee coolste steden van de wereld. Ik wil hun zijn.

Na de launch ga ik mee naar de afterparty. Op de 22e verdieping in een hotel naast Time Square. Met gratis bier en pizza. Blijkt: er is een Cultural Trade Mission gaande tussen Amsterdam en New York. Vertegenwoordigers van 60 Amsterdamse cultuurinstellingen staan naast me te borrelen. Hoi directeur van het Concertgebouw. Daag meneer IDFA. Aangenaam mevrouw Stichting NDSM-werf. Ik ben Bar, minstens 10 jaar jonger dan de rest van de crowd en nog niks bereikt in mn levah.

Maar ik ben hier wel. So what’s yet to come, City of Dreams?

img_8932

Ondertussen zijn we anderhalve maand verder. Wat we doen mag ik niet zeggen. Super secret client geheim enzo. Maar shit is aan. En de Amsterdamse Clinic Law Incubator gaat hier ook een rol in spelen. Hoe dan? Binnenkort meer.

For now: Spread the start-up love! Peace out.

b-new-york-new-lab

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *